Незламні лицарі свободи, герої нової доби

Сьогодні вся Україна молитвою зустрічає річницю розстрілу Майдану. Віддає шану Героям Небесної Сотні, які загинули за українську, європейську Україну. За тих, хто першими став на захист Свободи і Гідності кожного українця.
Свобода коштувала Україні дуже дорого. Список героїв України всіх поколінь поповнився Героями Небесної Сотні. І щодня додаються все нові імена незламних Лицарів, які нині боронять нашу землю від окупантів.

Біля меморіалу Героїв Небесної Сотні сьогодні зібралися представники влади, громадськості, молоді, аби вшанувати пам’ять загиблих.
На початку урочистого заходу у повному мовчанні скорботно було зачитано імена бійців-ананьївців, які полягли в російсько-українській війні.
До стели з портретами загиблих Героїв Небесної Сотні було покладено квіти та лампадки.
Чин екуменічної поминальної панахиди провів настоятель собору Олександра Невського протоієрей Микола Ярем.
В цей скорботний день до присутніх звернулася з промовою виконувачка обов’язків міського голови, секретар міської ради Оксана Глущенко. Віддаючи данину пам’яті і поваги великій людській, громадянській і національній відвазі, Оксана Василівна наголосила на силі духу, стійкості громадян, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави: “Саме в цей день у 2014 році відбувалися масові вбивства учасників Революції Гідності. Тоді весь світ побачив жахливі кадри, як злочинна корумпована влада розстрілює своїх громадян лише за їх виступ проти свавілля та безкарності, за бажання жити в цивілізованій європейській країні.
Вісім років триває наша війна за належність України. Вже тисячі й тисячі захисників загинули, боронячи українську землю від російської навали та злочинного «русского мира».
Сьогодні, коли скаженіла верхівка кремля знову випробовує нас на міцність, увесь світ став на захист України, підтримуючи конкретними діями та вчинками.
І ми вкотре доводимо, що українці непереможні, незламні, міцні духом та любов’ю до неньки України!”
Звертаючись до громади від імені Ананьївського міського голови Юрія Тищенка та від себе особисто, Оксана Глущенко ще раз закликала усіх до єдності та наголосила: “Ми маємо вистояти в цій боротьбі, адже на наші вчинки дивляться згори наші янголи — Небесна Сотня…”
Щиро та проникло вірш-посвяту загиблим Героям прочитала учениця міського ліцею №1 Діана Тарасенко. Зворушливим виконанням пісні в серце кожного з присутніх зазирнула Альона Подуфалова.
Наприкінці акції бажаючі змогли долучитися до всесвітньої тихої акції “Янголи пам’яті” та вчепити паперових ангеликів, які символізують душі загиблих патріотів.