Ананьївські вчителі долають кордони та вдосконалюють свою професійну майстерність

Про це днями повідомили на сторінці Ананьївського міського ліцею №1 у фейсбуці.

“Нещодавно наші вчителі англійської мови Паладій Олена Вікторівна та Новікова Юлія Вікторівна були слухачами курсів, організованих Британською Радою (British Council) – позавідомчим державним органом Великої Британії. Захід проходив у м. Краків (Республіка Польща).

Ключовим питанням курсів було «Викладання та навчання у важкі часи»: розуміння поняття «травма», можливі прояви наслідків травми, розуміння складної поведінки учнів під час війни, методичні підходи у викладанні задля створення безпечного навчального середовища у класі. І, звичайно ж, захід був англомовним.

Кожний навчальний день починався з двогодинного лекційного заняття, продовжувався двома практичними воркшопами по 1,5-2 години та завершувався заняттям з рефлексії.

Лекційні заняття проводили досвідчені тренери-експерти – Крістіана Осан, Кріс Саутон та Людмила Клименко.

Протягом всіх практичних занять фантастичні українські тренери допомагали учасникам курсів опанувати дієві методичні підходи, необхідні для навчання учнів у важкі часи. І, найголовніше, ділилися власним досвідом: як підтримати учнів і один одного та як опанувати власні страхи.

Наші учасники неймовірно задоволені курсами та можливістю самовдосконалюватись, професійно зростати та обмінятися власними досягненнями з вчительською спільнотою в мальовничій Польщі.

Так тримати! Не спинятися на досягнутому!”