На сторожі інтересів дітей

Вчора, 7 лютого 2023 року комісією у складі представників служби у справах дітей Ананьївської міської ради, КУ «Центр надання соціальних послуг Ананьївської міської ради» та сектору ювенальної превенції районного сектору поліції було проведено спільний профілактичний рейд територією с. Жеребкове Ананьївської територіальної громади Подільського району.

Підставами для проведення рейду стали заява батька дітей щодо перевірки цільового використання аліментів матір’ю, з якою проживають діти та звернення однієї із служб у справах дітей Одеської області із запитом щодо надання акту обстеження житлово-побутових умов проживання батька, який звернувся до суду з позовною заявою стосовно розв’язання спору про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною.

Комісією було відвідано відповідні сім’ї, проведено обстеження житлово-побутових умов проживання та складено відповідні акти. Наступний етап – підготовка висновків за результатами обстеження.

Наприкінці рейду комісією було перевірено умови проживання однієї із багатодітних сімей, яка перебуває на обліку соціальних служб, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, складено акт обстеження, а з матір’ю проведено профілактичну бесіду щодо належного виконання батьківських обов’язків.