Державність – визначальна цінність українців

Рівно о 8.55 громадськість Ананьїва зібралася на урочисті збори з нагоди Дня Державності України.

Захід розпочався зі спільного виконання Державного Гімну. Піднесений тон задав колектив центрального Будинку культури, який вживу і виконав найголовніший музичний твір держави.

Далі всі присутні хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих за свободу України. Запропонувавши приєднатись до всеукраїнської хвилини мовчання, у скорботній тиші ведуча Ганна Якубенко зачитала поіменний список Героїв Ананьївщини, які своє життя втратили в російсько-українській війні.

З вітальним словом до присутніх звернулася секретар Ананьївської міської ради Оксана Глущенко.

Вона, зокрема, сказала: “Шановні земляки!

Ми вже втретє відзначаємо День Української Державності і вперше – саме 15 липня.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців. І сьогодні, потерпаючи від повномасштабної війни росії проти України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну державності, свободи, миру та безпеки.

Від імені Ананьївського міського голови Юрія Тищенка та від себе особисто вітаю вас із величним національним святом – Днем Української Державності!

Зичимо всім злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої країни та громади! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної, вільної, неподільної та могутньої України. Миру і процвітання нашій Державі! А найголовніше — Перемоги! Хай світло переможе темряву!

Слава Україні!”

Після промови Оксана Василівна поклала квіти до пам’ятника Кобзареві.

Урочисту подію продовжив виступ колективу Ананьївського центрального Будинку культури та його солістки Юлії Долгіх, які подарували пісню.

Ми, як ніколи, об’єднані у своєму прагненні мати мир, але лише ціною перемоги. І ми обов’язково здолаємо окупантів та звільнемо від них Україну.

Україна буде вільною!