Роки минають, пам”ять не згасає

Події Другої світової війни залишили глибокі рани в історичній пам”яті українського народу. Воєнне лихоліття пройшлося кривавими жнивами долями мільйонів життів, воно досі живе в підсвідомості. Минають роки, але не забуваються гіркі втрати українців, жахіття концтаборів, вбивств і катувань тисяч людей. Такою була ціна великої Перемоги. Ціною великих людських втрат, непомірного людського горя було подолано абсолютне зло гітлеризму та фашизму.

Крізь роки ми проносимо пам”ять про героїв тих подій, про їх жертовність і мужність. Щороку, 22 червня, ми приходимо до місць вічного спочинку воїнів Другої світової війни, аби вшанувати загиблих та ще раз згадати ті трагічні і гіркі події. Ось і цьогоріч, напередодні цієї дати, у п”ятницю, представники Ананьївської міської ради зібралися на площі Перемоги, аби згадати події Другої світової війни, віддати данину пам’яті тим, хто тут навіки спочиває.

До присутніх звернувся перший заступник міського голови Валерій Крижан. Він нагадав, які важкі і трагічні випробування довелося пережити нашому народу. Зараз історія повторюється, і вже правнуки тих солдатів боронять рідну землю, як гідні продовжувачі, захисники. Ми маємо пам’ятати страшні уроки історії та робити висновки.

Валерій Іванович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих в різні роки бійців.

До підніжжя пам’ятника було покладено квіти.