Героям слава! Слава їм навіки!

Щорічно 23 травня у нашій країні відзначається День героїв України. Українці вшановують пам’ять усіх людей, які боролися за свободу та незалежність України за час її існування. Це дуже значуща та актуальна для нас дата під час нової війни з Росією. А також сумна, адже також вшановують пам’ять полеглих за Батьківщину героїв.

Сьогодні ананьївці зібралися біля меморіалу Героїв Небесної сотні, щоб віддати данину пам”яті творцям сучасної держави.

Розпочався захід зі спільного виконання Державного Гімну. Урочисту мить продовжила скорботна хвилина мовчання за всіма полеглими. Ведуча Ганна Якубенко зачитала поіменний список ананьївців, які загинули в російсько-українській війні.

До слова було запрошено секретаря Ананьївської міської ради Оксану Глущенко. Звертаючись до земляків, Оксана Василівна

зазначила, що День Героїв – це день присвячений всім воїнам, борцям за свободу, волю та незалежність України.

— Від імені Ананьївського міського голови Юрія Тищенка та від мене особисто прийміть найщиріші вітання зі святом Героїв – днем вшанування тих, хто поклав своє життя на вівтар Української Незалежності, хто боровся за нашу свободу та зараз жертвує своїм життям за нашу державу, — сказала Оксана Глущенко. — Українські воїни, які стоять на захисті своєї країни в умовах війни, демонструють надзвичайну мужність і силу духу. Вони ризикують своїм життям, борючись проти агресії та захищаючи цінності свободи та справедливості.

Ми, українці, сильна нація, яка здатна дати відсіч будь-якому ворогу. Тому що ми захищаємо свою Батьківщину та своє майбутнє.

Низький уклін всім захисникам і захисницям, які у різні часи та нині боронять Україну від загарбників.

Вічна слава та шана всім героям, які загинули та гинуть у страшній війні. Ви назавжди в наших серцях.

Слава Україні!

Героям слава!

Коротенький історичний екскурс в наше героїчне минуле зробила у своєму виступі вчителька історії Ананьївського міського ліцею №1 Ганна Коржова. Вона нагадала присутнім імена славних Героїв з минулого і дотепер, державотворців і простих воїнів, які, життя не шкодуючи, приносили себе в ім”я новітньої незалежної і самостійної держави.

Історикиня з теплом згадала про своїх учнів, які вже нині боронять нашу країну від ворога та є сучасними Героями. З особливим піднесенням пролунали з її вуст традиційне гасло “Слава Україні!” та підхоплена відповідь кількадесят людей – “Героям слава!”

Славімо сьогодні Героїв! Пам”ятаймо усіх, хто віддав життя заради нас! Дякуймо тим, хто зараз боронить нас від сарани з сусідньої держави!

Слава нації! Слава її Героям!