Запекла боротьба, азарт та дух суперництва панували сьогодні на спортивному килимі — Ананьїв приймав учасників обласного турніру шкільної ліги з боротьби самбо.

Співорганізатори — Ананьївська міська рада в особі міського голови Юрія Тищенка, Одеська обласна федерація самбо, та особисто засновник спортивного клубу “Тріумф” Артем Тищенко доклали максимум зусиль, щоб змагання стали святом спорту. Великою відповідальністю було прийняти в стінах міського ліцею таку величезну кількість самбістів. На ці престижні змагання прибули спортивні клуби з усіх куточків Одещини. Зокрема, в день змагань зареєструвалися такі спортивні клуби: “Самсон”, “Самбо”, “ЗАЛ”, “Роздільна”, “Каспіан”, “Дачне”, “Спорт-фактор”, “Еверест”, “Бушінкан”, “НБО ТЕАМ”, “Фанат”, “Атлант”, “ТАТАМІ”. Серед дитячо-юнацьких спортивних школ були представники таких закладів: ДЮСШ “Олімп” (Саврань), Любашівська ДЮСШ, ДЮСШ-1, ДЮСШ-16, ДЮСШ “Олімп”. Також у змаганнях взяли участь і команди наступних навчальних закладів: Ананьївського спортивного ліцею, ліцею с.Веселий Кут, педагогічного коледжу. Вихованці ананьївця Артема Тищенка представляли команду “Тріумф”. Гідні команди самбістів прибули з Чорноморська, Балти, Кривого Озера та інших міст Одещини. Суддівська колегія була представлена молодими, проте досвідченими спортсменами: Максим Парфьонов (суддя 1-го килима), судді — Роман Гарбуз, Роман Бабков, Єлизавета Бондарь та секундометрист Оксана Тєтієвська; Данило Каніковський (суддя 2-го килима), судді — Георгій Жовнін, Артем Гожий, секундометрист Вероніка Бальджик. Головний суддя змагань — Артем Тищенко, заступник головного судді — Артем Тулунджи, секретар — Дарина Жукова.

Вже зранку в міському ліцеї №1 почалися зважування, далі, за планом юні спортсмени змагалися.

В другій половині дня відбулося урочисте відкриття змагань. Передусім всі присутні виконали Державний Гімн та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих за свободу і незалежність України. З вітальним словом до всіх учасників і вболівальників звернулися як організатори, так і представники міської влади. Слова вітань самбістам від імені Ананьївського міського голови Юрія Тищенка переказав його заступник Валерій Крижан. Натомість представники Одеської обласної федерації самбо передали почесну грамоту міському голові Юрію Тищенку – за значний внесок у розвиток спорту та сприяння у проведенні нинішніх змагань.

З напутнім словом звернувся також голова Подільської районної ради Микола Соколов. Він з приємністю вручив почесну грамоту засновнику СК “Тріумф” Артему Тищенку та подякував Збройним Силам України за можливість проводити турніри подібного масштабу.

Добрі побажання спортсменам прозвучали і з вуст начальниці відділу освіти, молоді і спорту Ананьївської міської ради Ірини Бахмутян, директорки Ананьївського міського ліцею №1 Юлії Пасанецької та інші.

Запеклі двобої розгорнулися на двох килимах вже за бронзові, срібні та золоті місця. Емоції вирували і у дорослих, і у дітей. Маленькі спортсмени інколи не приховували сліз розчарування від поразки, але знаходили втіху в обіймах батьків чи наставників. Момент тріумфу прийшов під час нагородження переможців: медалі, грамоти і подарунки, світлини на п’єдесталі — ось вона, омріяна мить перемоги, слави та досягнення мети! Свято самбо вдалося — хвилююче, незабутнє, яскраве! І удвічі приємно, що ця спортивна боротьба набула такого престижного рівня, розвитку. Отож, нові вершини ще попереду! Пишаємося та радіємо і з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі!

#самбо_2024_тріумф

#турнір_шкільної_ліги