31 березня – 80-та річниця звільнення Ананьїва від німецько-фашистських загарбників

80 років тому півднем України котилася переможна хвиля звільнень нашої землі від фашистських загарбників. З тих буремних і кривавих часів ми щороку в ці дні згадуємо уроки минулого, вшановуємо хвилиною мовчання пам”ять всіх полеглих українців.

Ось і сьогодні, напередодні 80-ї річниці звільнення Ананьїва представники керівного складу міської ради відвідали меморіал загиблим у роки Другої Світової війни та поклали квіти до пам”ятника.

Звертаючись до присутніх, перший заступник міського голови Валерій Крижан висловив впевненість, що вже незабаром вся Україна матиме нагоду, аби радіти перемозі нашого війська над російськими окупантами, а країна нарешті відновить свої кордони і поверне мир.

Історія віддаляє від нас події, але не стирає їх з пам”яті. Згадуючи минуле, ми чітко усвідомлюємо вартість миру, весь масштаб випробувань, які довелося пережити попереднім поколінням українців. І понад усе сьогодні ми прагнемо, щоб гасло “Ніколи знову!” набуло свого підтвердження і разом з перемогою повернувся мир в Україну… А й нас з”явився ще один день звільнення.