Звіт старости Кохівського старостинського округу Ананьївської міської територіальної громади Андрія Перемана за 2023 рік

Згідно із статтею 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту, затвердженого рішенням Ананьївської міської ради від 08 жовтня 2021 року №368-VIII, звітую про свою роботу на посаді старости Кохівського старостинського округу за 2023 рік.

У своїй роботі керуюсь Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, нормативно-правовими документами центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями обласної та районної адміністрації, рішеннями Ананьївської міської ради та її виконавчого комітету, Регламентом Ананьївської міської ради.

До складу Кохівського старостинського округу входить чотири населених пункти: с. Ананьїв, с. Великобоярка, с Кохівка, с. Шелехове.

Чисельність населення округу складає — 3096 особи.

Кількість домогосподарств — 1960.

Площа населених пунктів — 1640 га (16,4 кв.км).

На території старостату розташовані три філії шкіл, два дошкільних заклади, чотири ФП, один будинок культури, один сільський клуб, п’ять бібліотек-філій КУ «Публічна бібліотека Ананьївської міської ради».

Як староста був присутній на сесіях міської ради, брав участь у роботі виконавчого комітету та опікунської ради Ананьївської міської ради. Також, неодноразово брав участь у роботі виїзних робочих груп по обстеженню матеріально-побутових умов проживання дітей з неблагополучних сімей.

Провів 78 виїзних прийомів громадян, усього розглянуто звернень громадян, у тому числі на особистому прийомі — 115.

Видано довідок, характеристик – 1034, оформлено субсидій – 110, пільг – 48, допомог – 131.

Виконував нотаріальні дії в межах своєї компетенції, посвідчено – 23 заповітів та 5 довіреностей.

Завдяки наданими Ананьївським міським головою матеріалами, відремонтовано власними силами пам’ятники загиблим односельцям с. Ананьїв та с. Шелехове, також впорядковано пам’ятники с. Ананьїв, с. Кохівка та с. Шелехове усього 6 пам’ятників, капітально почищені і відремонтовані дві криниці.

Завдяки техніці та колективу КП «Місто Сервіс Ананьївської міської ради» проводились роботи по благоустрою територій старостату, проведено обкошування узбіч доріг, кладовищ, прибрано 3 стихійних сміттєзвалища.

Зроблено косметичний ремонт усіх кабінетів адмінбудівлі с. Великобоярка та відремонтовано 4 зупинки, встановлено три нові зупинки.

Проводилося грейдерування доріг старостату та під’їздів до кладовищ, також було забезпечено всі 13 кладовищ піском.

Проводив заготівлю паливом сільських ФП та адмінбудівлі.

В зимовий період постійно проводилась розчистка усіх шляхів старостату від наметів снігу, за що дякую керівникам підприємств  «СІМТЕКС», «Агродія П.І.», «Новатор», «АГРО-ДІС», «Висвіт».

Видавалася гуманітарна допомога ВПО, багатодітним сім’ям, людям похилого віку та інвалідам.

Виготовляв та встановлював жердини з прапорами біля могил загиблим Героям.

Збиралися продукти харчування для потреб ТРО та ЗСУ та постраждалим від підриву Каховської ГЕС, забезпечував блокпости дровами в зимовий період.

Разом з дільничним підтримуємо правопорядок та громадську безпеку на ввіреній території.

В кінці звіту хочу висловити свою вдячність за підтримку та допомогу в вирішенні проблем та потреб старостату Ананьївському міському голові, депутатському корпусу, керівникам сільгосппідприємств, керівникам КП «Місто Сервіс Ананьївської міської ради» та КП «Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради».