Звіт старости Гандрабурівського старостинського округу Ананьївської міської територіальної громади Оксани Колесниченко за 2023 рік

Згідно із статтею 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту, затвердженого рішенням Ананьївської міської ради від 08 жовтня 2021 року №368-VIII, звітую про свою роботу на посаді старости Гандрабурівського старостинського округу за 2023 рік.

У своїй роботі керуюсь Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, нормативно-правовими документами центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями обласної та районної державної адміністрації, рішеннями Ананьївської міської ради та її виконавчого комітету, Регламентом Ананьївської міської ради.

Кількість населення станом на 01 січня 2023 року в Гандрабурівському старостинському окрузі нараховується всього 1474 двора: с. Гандрабури – 900 дворів, 1583 особи; с. Точилове – 574 двора, 531 особа. Всього проживають в Гандрабурівському старостинському окрузі 2114 осіб. На території старостинського округу проживають 39 багатодітних родини, в яких виховується 131 дитина; 1 прийомна родина, в якій виховується 1 дитина; 4 учасника бойових дій; 13 учасників АТО; 13 одиноких пристарілих громадян, які обслуговується соціальними працівниками. На території округу функціонують: 1 амбулаторія загальної практики сімейної медицини с.Гандрабури, 1- фельдшерський пункт в с. Точилове, 2 сільські бібліотеки, 1 сільський будинок культури, 5 магазинів, 1 почтове відділення, 2 школи – Гандрабурівський ліцей, Точилівська філія, 1 дошкільний навчальний заклад.

Як староста та член виконавчого комітету, брала участь у засіданнях сесії та виконавчого комітету Ананьївської міської ради, виконнувала доручення голови Ананьївської міської ради, та виконавчого комітету, інформвала їх про виконання доручень. Вела прийом громадян щоденно за графіком і поза ним в межах робочого часу. Як правило всі звернення розглядала особисто, переймаюся проблемами жителів.

Протягом звітного періоду було видано довідок різного характеру – 1306, а саме: на оформлення субсидії – 266 справ, адресної одноразової матеріальної допомоги на лікування – 9 справ, оформлено допомогу малозабезпеченим сім’ям – 58 справ, допомога при народженні – 15 справ. В межах компетентності старости виконувала нотаріальні дії. Надано – 50 послуг, із них – 48 заповітів та 2 довіреності. Здійснювався облік, ведення та зберігання погосподарських книг. Здійснюється контроль за своєчасною сплатою податків отриманих з прибутку фізичних осіб та земельний податок, проводиться роз’яснювальна робота щодо погашення боргів. Не допускаю на території старостинського округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Жителі сіл Гандрабури та Точилове брали активну участь в благоустрої старостату (чистка кладовищ, впорядкування подвір’їв, прилеглих до них територій). За звітний період на території Гандрабурівського старостинського округу проведені наступні роботи: з самої ранньої весни всі установи долучилися до акції «Чисте довкілля», для наведення чистоти порядку біля своїх прилеглих територій. У кожному селі проводилися суботники по упорядкуванню території кладовищ. Брали участь у прибиранні території, як жителі сіл так і працівники сфер: діловоди, бібліотекарі, працівники Будинку культури, обслуговуючий персонал шкіл, дитячого садочку, амбулаторія, поштове відділення.

Працівниками Комунального підприємства «Місто Сервіс Ананьївської міської ради» проводились заходи по обкошуванню центральних узбіч дороги на території населених пунктів, в`їзди до 2 кладовищ, які розташовані за межами села. Проводились заходи по обкошуванню трави, вирубки сухих дерев, чагарників. Підтримувався належний стан підпорядкованих територій, приміщень старостату, пам`ятників, кладовищ, парку, джерел, мостів, зупинок та інших місць громадського користування. Постійно здійснювалася робота щодо чистки, покосу, вивозу сміттєзвалищ, гілок та підвозу піску на кладовищах: 3 кладовища в с. Точилове, та 9 кладовищ в с. Гандрабури. В с.Гандрабури на кладовищі по провулку Крутому було побудовано капличку, вбиральню, установлено бетонний паркан, замінено дерев’яні носилки на металеві. Щорічно проводиться косметичний ремонт пам’ятників в с. Гандрабури та с. Точилове. В приміщенні Гандрабурівського старостату на 1,2 поверхах проведено фарбування стін, підлоги.

За підтримкою депутата Ананьївської міської ради Солона П.А. неодноразово проводилось розчищення доріг в зимовий період сіл Гандрабури та Точилове.

 Здійснено фарбування містків в с. Гандрабури по вул. Зарічна та по вул.Незалежності.

В с. Гандрабури проведено ямкове підсипання найпроблемніших ділянок дороги по вул.Незалежності. Проводилася робота по системі водопостачання: у водонапірних баштах замінено 3 водяних насоси в с. Гандрабури, 1 водяний насос – с.Точилове, ліквідовано 4 прориви в с. Гандрабури. Вода надається жителям сіл безперебійно. В разі виникнення аварійних та інших ситуацій перебувала на постійному зв’язку з працівниками КП «Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради».

З метою покращення умов життя та побуту населення в Гандрабурівському старосинському окрузі протягом 2024 року заплановано реалізацію наступних питань:

  • заміна прогнившого паркану на кладовищі в с. Гандрабури по вул. Незалежності;
  • підвіз піску на кладовища сіл Гандрабури та Точилове (щорічно);
  • перекриття даху будинку культури в с. Гандрабури;
  •  поточний ремонт 2 містків по вул. Зарічна.

Висловлюю слова вдячності Ананьївському міському голові Юрію  Тищенку, секретарю Ананьївської міської ради Оксані Глущенко, моїм постійним помічникам депутатам Олегу Костіну, Павлу Солону, Галині Скліпіс, всім хто доклав зусиль для покращення життя нашого старостинського округу. Вдячна всім тим хто долучився до благоустрою, хто

робить села нашої громади чистими, красивими та охайними. Тож, давайте поважати їх працю та долучатися до добрих справ. 

Зараз ми всі як ніколи повинні працювати на покращення життя громади, на Перемогу, на процвітання нашої України.