Мобілізаційна робота має відбуватися в умовах співпраці з усіма ланками

Сьогодні відбулася нарада з старостами за участі представників Другого відділу Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Очолив роботу голова Ананьївської міської ради Юрій Тищенко. Також в нараді взяв участь заступник голови Долинської сільської ради Сергій Бакума.

До присутніх звернувся підполковник Вадим Половець, начальник Другого відділення Подільського РТЦК та СП. Посадовець наголосив, що основною складовою мобілізаційної роботи держави є військовий облік. Ведеться він з метою визначення наявних людських мобілізаційних ресурсів та їх накопичення для забезпечення повного та якісного укомплектування Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України. Вадим Половець нагадав відповідні постанови Кабінету Міністрів України, які регламентують порядок дій, наголосивши, що цілеспрямована діяльність державних органів, підприємств, установ зараз має бути скерована саме на проведення роботи зі своєчасного оформлення військово-облікових документів призовників, військовозобов’язаних та резервістів, звірювання даних.

Також начальник Другого відділення Подільського РТЦК та СП нагадав присутнім статтю 210-1 Закону України про порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, яке тягне за собою адміністративну відповідальність.

Він висловив сподівання, що найближчим часом виявлені недоліки буде усунуто.

Його виступ доповнив колега, офіцер Другого відділення Подільського РТЦК та СП Сергій Карпенко, який акцентував увагу старост на роботі з тимчасово переміщеними особами. Він зазначив, що новоприбулі громадяни мають звернутися до місцевого територіального центру комплектації та стати на облік. Також офіцер наголосив, що під час військового стану військовий квиток чи військове зобов’язання є таким же важливим документом, як і паспорт чи свідоцтво про народження. Тому обов’язковою є його наявність.

Під час наради старости поставили військовослужбовцям низку запитань, отримали консультацію від начальниці юридичного відділу Ананьївської міської ради Юлії Грицької.

Підсумовуючи нараду, міський голова Юрій Тищенко зазначив, що буде налагоджено взаєморозуміння між старостами та працівниками Подільського РТЦК та СП. Вже найближчим часом робота налагодиться. Окремо Юрій Сергійович звернувся до керівників старостатів та рекомендував приділити посилену увагу оновленню та уточненню списків військовозобов’язаних жителів громади, зробити звірки.

Голова громади наголосив, що оборонна робота не менше стосується і жителів тилових районів України, а тому треба з відповідальністю ставитися до всіх вимог, які нині ставить перед нами держава.