Хочете одружитися? Тоді вам до нас!

Чи можна в Ананьєві зареєструвати шлюб, отримати свідоцтво про народження дитини чи оформити документи на померлого родича?
Відповідаємо: ТАК!


Всі згадані процедури цілком просто зробити, прийшовши до Ананьївської міської ради (вул.Незалежності, 51, І поверх, кабінет №5).


Про все детально розповіла адміністратор відділу надання адміністративних послуг МАРИНА БАБИЧ.


  • — Пані Марино, то які послуги можуть отримати громадяни, прийшовши до вас? Хочеться спростувати панічні плітки, які дехто розповсюджує в місті…
    — Згідно із делегованими повноваження у сфері РАЦС у нас можна провести реєстрацію народження, шлюбу, смерті.
    — За яким графіком Ви працюєте?
    — Спершу прийом громадян відбувався за звичним розкладом — з вівторка по суботу. Але згодом стало ясно, що відвідувачі звертаються і в понеділок, є запит саме на цей день. Тому нині ми працюємо з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 17.00. Але, якщо треба, то працюю і в суботу.
    — З початку повномасштабного вторгнення відбулися зміни в реєстрації шлюбів. Розкажіть, будь ласка, детальніше, що саме змінилося та які документи треба мати парі, щоб укласти шлюб.

    — Раніше шлюб укладався між громадянами через місяць після подання ними заяви. Звісно, якщо їм виповнилося 18 років. Віковим виключенням (від 16 до 18 років) могли стати особливі обставини, які підтверджувалися рішенням суду та медичною довідкою.
    Зараз можна отримати таку послугу, як “Шлюб за добу” — за прискореною процедурою офіційно оформити свої відносини. Звісно, якщо дозволяє вік. Для цього наречені мають прийти з такими документами: паспорт з пропискою; якщо був попередній шлюб — то документи про його розірвання. Для нареченого — обов’язкова наявність документу про перебування на військовому обліку.

    — Чи збільшилася кількість укладених шлюбів з початку повномасштабної війни?
    — Звісно, адже немає необхідності чекати місяць.
    — То скільки з лютого 2022 року пар в громаді вже стали на весільний рушник?
    — Відділом зареєстровано 201 шлюб.
    — Пані Марино, чи можуть молодята розраховувати на урочисту церемонію з усією весільною атрибутикою?
    — Авжеж! На початку змін, які нещодавно відбулися з нашим РАЦСом, міський голова Юрій Тищенко подбав про гарні умови для молодят — досягнуто домовленості з директором Ананьївського центрального Будинку культури Аллою Колойденко про проведення весільної церемонії в приміщенні цього закладу. Отож справа — лише за бажанням молодят. А я з радістю допоможу провести церемонію святково та красиво. Все заради їх щасливого шлюбу та довгої пам’яті про красиву церемонію!
    — Дякую за вичерпні відповіді та зичу Вам якомога більше щасливих пар, які повертатимуться знову і знову — аби зареєструвати вже своїх новонароджених малят!