Італія візьме патронат у відбудові Одеси та Одеської області, — Денис Шмигаль за результатами зустрічі з Віце-прем’єр-міністром Італії

УКиєві 2 жовтня відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Віце-прем’єр-міністра – Міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні.

Під час зустрічі сторони обговорили потреби у відновленні. Так, у спільному українсько-італійському Комюніке Італія оголосила про взяття під патронат у відбудові міста Одеси та Одеської області з метою пришвидшити процес їхнього відновлення від наслідків російської агресії.

«Вітаємо початок роботи представництва Confindustria в Україні та готовність Італійського агентства експортного страхування (SACE) надавати фінансові гарантії італійським компаніям. Цінуємо активну позицію Уряду Італії щодо підтримки швидкого відновлення України», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України подякував Італії за військову, гуманітарну та санкційну підтримку. Він підкреслив, що Україна очікує на ухвалення 12-го пакету санкцій, який має бути спрямований на унеможливлення постачання в росію західної високотехнологічної комплектації.

Денис Шмигаль відзначив, що наша держава високо цінує послідовну підтримку з боку італійського Уряду й народу в боротьбі з російським агресором за свободу, демократію, за право бути повноправною частиною ЄС і НАТО.