Шануємо воїнів, згадуємо загиблих Героїв

Сьогодні зранку Ананьївщина разом з усією Україною вшанувала пам”ять загиблих Героїв хвилиною мовчання. Цьогоріч вперше започатковано саме таку традицію – відзначати День захисників і захисниць,передусім всією країною згадавши тих, хто своє життя поклав на вівтар свободи України.

Біля меморіалу Героїв Небесної Сотні в скорботній тиші завмерли ананьївці. А на нас з портретів дивилися такі живі і знайомі очі загиблих земляків…

В цю болісну мить особливо гірко було спостергати, як мати Павла Бардаховського, пані Тетяна, наблизилася до синового портрета, схилилася біля нього, щось ласкаве промовляючи та торкаючись його обличчя.

Гіркі наші втрати… Страшна вартість свободи… Сльози та біль батьків, вдів, дітей…

Усвідомлюючи ціну, яку щодня сплачує Україна за свою незалежність, піднесено та сильно усі разом виконали Державний Гімн.

Звертаючись до присутніх, секретар Ананьївської міської ради Оксана Глущенко зазначила, що День захисників і захисниць України – це свято нескорених, бо, незважаючи на всі випробування, дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів.

— Захисники і захисниці України – це ті, для кого поняття “честь”, “гідність”, “сила”, “витримка” і “відповідальність” не просто слова, — сказала Оксана Василівна. — Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

Це свято органічно поєднується з відзначенням свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва і символізує незламний дух, вікові традиції та глибоку духовність українського народу.

Схиляємо голови перед тими, хто довів високе звання Захисника власною кров’ю і доземно вклоняємось тим, хто заплатив за це своїм життям. Вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв – захисників та захисниць української землі!

Бажаю кожному душевного спокою й покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях. А найголовніше — на шляху до перемоги. Мирного неба над головою усім нам.

Слава Україні!

Урочисте зібрання було лаконічним за змістом і змістовним за знаковістю, вмістивши в собі все те, що зараз нам так болить — наші втрати, наші тривоги, нашу гордість, наш гнів. Нашу нестримну лють.

І хай вона спопеляє ворогів, не залишаючи сліду. І в цьому вогні відродиться Україна — оновлена, звільнена від окупантів нашими захисниками і захисницями.

ЩОДНЯ, ЩОРАНКУ І ЩОВЕЧОРА ДЯКУЙТЕ ТИМ, ХТО НАС ЗАКРИВАЄ СОБОЮ. ПІДТРИМУЙТЕ НАШІ ЗБРОЙНІ СИЛИ, БУДЬТЕ НАДІЙНИМ І МІЦНИМ ТИЛОМ, БО У НАС ОДНА КРАЇНА, ЯКУ ТРЕБА ВИЗВОЛИТИ.

Повний варіант сьогоднішнього вшанування захисників і захисниць дивіться в стрімі за цим посиланням https://www.facebook.com/…/3732…/posts/1010610326729383/