Міжнародний день чистих берегів: дбаємо про навколишнє середовище

У всьому світі Міжнародний день чистих берегів та Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відзначається щороку у треті вихідні вересня, які були започатковані задля привернення уваги громадськості до глобальної проблеми засмічення навколишнього середовища та водойм зокрема. Цьогоріч цей день припадає на 16 вересня.

Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій і проходить по всьому світу. Зокрема, проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів Тому є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами.

Природа – це наш спільний дім, який дає нам життя. Давайте разом пропагувати бережне ставлення до водних ресурсів та довкілля. Адже, ні в кого не залишилося сумнівів в тому, що природу потрібно берегти та любити.

Ми повинні творити квітуче майбутнє для рідної землі, за яке щодня без вагань віддають життя захисники та захисниці України, та бути гідним прикладом для наслідування!

З цієї нагоди усім небайдужим жителям Ананьївської міської територіальної громади  пропонуємо долучитися до акції, в тому числі організувати прибирання на берегах водойм нашої громади або по місцю проживання, з дотриманням відповідних умов воєнного стану.