Незламні українці з Гандрабурівського старостату сьогодні відзначають свято Першого дзвоника

Незламні українці сьогодні відзначають свято Першого дзвоника — подекуди в супроводі сирен, небезпеки.

Завдяки Збройним Силам України, завдяки кожному бійцю, їх захисту, в Ананьївській громаді ніяка ворожа сила не завадила тому, аби в усіх навчальних закладах громади сьогодні продзвенів веселий, багатообіцяючий і такий оптимістичний дзвоник.

Цю неповторну і таку радісну мить з школярами, педагогами та дітьми громади розділили сьогодні високопосадовці Ананьївської міської громади.

Зокрема, до Гандрабурівського ліцею Ананьївської міської ради завітала секретар міської ради Оксана Глущенко та начальниця відділу освіти, молоді і спорту міської ради Ірина Бахмутян.

Вони потрапили на початок свята і разом з усіма виконали Державний Гімн, який урочисто лунав на початку лінійки.

З шаною та скорботою було згадано усіх, хто загинув за волю і незалежність України. Їх пам”ять було вшановано хвилиною мовчання.

Оксана Василівна тепло привітала учнівський та педагогічний колектив ліцею з початком навчання:”Він імені Ананьївського міського голови та від мене особисто прийміть щирі слова вітання із традиційним вересневим святом першого дзвоника – із Днем знань. Перший день осені завжди особливий, а надто — зараз. Ми в складних умовах та з хвилюванням розпочинаємо час навчання.

Знання – це сила. Без них неможливо розвиватися, будувати кар’єру, досягати особистісного росту. Цього дня для першокласників розпочнеться цікава мандрівка країною Знань і відкриттів. Віднині для них багато чого буде вперше: перший дзвоник, перший шкільний підручник, перший учитель. Бажаємо їм бути допитливими, активними і не боятися труднощів.

А ось для одинадцятикласників свято знань сповнене теплого щему, адже воно буде останнім у стінах рідних шкіл. Цьогорічний перший дзвоник сповістить їх про початок фінішної прямої, яку вони мають пройти з гідністю. Бажаємо майбутнім випускникам досягнути бажаних результатів у навчанні, здійснення мрій, впевненості в завтрашньому дні та досягнення поставленої мети.

Найщиріші слова подяки висловлюємо вчителям за їх щоденну, напружену, титанічну працю. Вони щедро діляться своїми знаннями, виховують молоде покоління свідомих громадян, плекають справжніх патріотів, від яких залежить наше майбутнє, завтрашній успішний день Української незалежної держави.

Бажаємо не втрачати оптимізму, накопичувати позитив та знання, щоб щедро ними ділитись з учнями. Нехай ваша складна, але благородна праця збагачує знаннями і мудрістю нові покоління, а вам самим приносить щастя і задоволення.

Зичимо всім успішного навчального року, здоров’я, тепла, а також злагоди та миру нашій Україні!

Слава Україні!”

Від Ананьївського міського голови та від міжнарожної організації ЮНІСЕФ Оксана Василівна передала першокласникам подарунки — канцелярське приладдя. А Оксана Глущенко подарувала завідувачці закладу Раїсі Павловій альбом — щоб шкільна родина заповнювала його сторінки світлими та радісними спогадами, які зігріватимуть серце впродовж років.

Тепло і щиро привітала освітянську громаду Ірина Бахмутян, зазначивши, що гідно пройдено минулий навчальний рік, який був сповнений тривог, болю, втрат, викликів і безсонних ночей. Але, як відзначила началиниця відділу освіти, попри все вдалося згуртуватися і віднайти сили для навчання. Подякувавши учасникам освітнього процесу за те, що шкільний дзвінок був гучнішим за сигнали тривог, Ірина Бахмутян висловила вдячність і простим робітникам навчальних закладів — електрикам, технічним працівникам — за створення для дітей комфортних і безпечних умов. Вона також окремо звернулася до одинадцятикласників, перокласників, побажавши гарного навчального року. А усім разом — натхнення, впевненості, чудових оцінок та постійного прагнення стати кращими, щоб новий навчальний рік приніс усім радість перемоги, справжню дружбу та чудові результати.

Зі словами вітання до освітянської родини звернувся і Іван Солон, представник славної династії Солонів, постійних доброчинців та випускників Гандрабурівської школи. Він щиро привітав дорослих і малих та побажав миру і перемоги усім, доповнивши свої слова подарунками для першокласників.

Особливістю нинішнього Дня Знань є те, що переважна більшість шкільних колективів вирішили відмовитися від традиційних першовересневих букетів. Натомість — встановили скриньку для збору коштів, куди кожен охочий може вкинути суму, яку планував витратити на букет. Цілком розумна витрата коштів та виправдана. Саме так вчинили і в Гандрабурівському ліцеї, де на видному місці розмістили скриньку, яка досить швидко наповнилася грішми — кожен зробив свій внесок, щоб наблизити перемогу.— разом з Юрієм Тищенком та 

10 іншими особами.