Герої нашої доби, мученики нової епохи

Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам’ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину.

Війна в Україні триває вже 9 років, а повномасштабне вторгнення – 1,5 року. За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. Точні військові втрати Україна не розкриває – це вважається військовою таємницею. Але кожен загиблий на фронті – це неоціненна втрата для країни і для сім’ї військового.

В Ананьївській громаді з глибоким сумом зустрічають кожну звістку про втрату. І сьогодні, в такий вікопомний день, громадськість зібралася біля меморіалу Лицарям Зимового походу, аби ще раз нагадати: кожен загиблий – Герой, який собою закрив кожного з нас.

Поіменно ведуча Юлія Долгіх зачитала список ананьївців, які загинули, боронячи Україну від ворога.

Хвилиною мовчання присутні вшанували їх пам’ять.

Словами, які запали в серце кожного, до присутніх звернулася секретар міської ради Оксана Глущенко. Вона виконуючи доручення міського голови Юрія Тищенка сказала таке:

“Сьогодні, 29 серпня, ми вшановуємо світлу пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Іловайська трагедія – одна з найкривавіших сторінок війни, продемонструвала всьому світові приклад любові українських військових до своєї країни і самопожертви в її ім’я. А також показала підступність і жорстокість ворогів, які прийшли на нашу землю.

Боротьба українського народу триває, продовжують гинути наші найкращі громадяни.

Глибока повага та вдячність спонукають нас пам’ятати про всіх, хто віддав своє життя за рідну землю.

Вічна пам’ять Героям, доземний уклін родинам, які втратили найцінніше – своїх рідних і близьких. Наші молитви завжди з ними.

Слава українським захисникам!

Слава Україні!”

Квіти соняшника стали символом 29 серпня. Саме їх було покладено до підніжжя меморіалу та до портретів захисників.

Знаково прозвучала пісня у виконанні Романа Жуматія – “Дорога до Господа”, де, зокрема, є такі рядки, що прозвучали рефреном заходу:

“Господи – дай нам уміння чути твій голос небес,

Щоб не всихало коріння, щоб день для щастя воскрес.

Господи — дай нам любові, щоб не пропасти в журбі,

В тисячолітній обнові молимось всі ми тобі…”

Автори фото – Олена Коломиєць та Ольга Сагала