Українців можна обмежити в зібраннях, але не в прагненні жити в незалежній і вільній Україні!

Живи, Україно, живи для краси,

Для сили, для правди, для волі!..

Шуми, Україно, як рідні ліси,

Як вітер в широкому полі.

До суду тебе не скують ланцюги,

І руки не скрутять ворожі:

Стоять твої вірні сини навкруги

З шаблями в руках на сторожі.

Стоять, присягають тобі на шаблях

І жити, і вмерти з тобою,

І прапори рідні в кривавих боях

Ніколи не вкрити ганьбою!

Олександр Олесь

Сьогодні зранку представники громадськості зібралися біля памятника Тарасу Шевченку, щоб урочисто відзначити 32-гу річницю Дня Незалежності України.

Під час спільного виконання Державного Гімну рядки найголовнішого твору держави сприймалися по-особливому, наповнювали захід сенсом та піднесенністю.

Сумною і скорботною хвилиною мовчання присутні віддали данину шани загиблим землкам. Ведуча Аліна Марку зачитала поіменний список жителів громади, які загинули, боронячи нас від окупантів.

З вітальним словом до присутніх звернулася секретар міської ради Оксана Глущенко. Від імені Ананьївського міського голови Юрія Тищенка та від себе особисто вона поздоровила присутніх, зазначивши, що чергову річницю незалежності ми зустрічаємо в умовах війни. 

Оксана Василівна нагадала усім, що гасло нинішнього свята — незалежність доводимо щодня! 

Дійсно, ми щодня боремося, виявляємо стійкість.- підкреслила високопосадовиця. —  Новини про ворожі обстріли, постійні сигнали повітряної тривоги затьмарюють це свято. Проте ми знаємо, що боремося за гідну справу, кожен на своєму фронті захищає рідну землю.

Майбутнє України, примноження її здобутків, зміцнення державності залежить від кожного з нас, від нашої націленості на боротьбу, від патріотизму та наполегливої праці. Нас не зламає жоден ворог, бо наша сила – у нашій єдності!

Це не просто день народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

Ми не здамося! Не опустимо рук! Нас не залякати! Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди!

Сьогодні, ми не можемо не згадати наших захисників, наших земляків, що загинули обороняючи рідну землю. Вічна їм пам’ять! Герої не вмирають!

Вірте в Україну! Вірте в Збройні Сили України! Перемога буде за нами! Слава Україні!

Урочистість події підкреслила і церемонія покладання квітів до підніжжя пам”ятника Кобзареві — на знак шани до усіх полеглих Героїв.

Емоційну мить продовжив і надзвичайно зворушливй виступ Аліни Скорищенко, яка виконала колискову “Пригадай”.

Спільним виконанням Державного Гімну завершилася подія.

Продовження урочистостей відбулося вже у другій половині дня, після відбою тривоги. На святковий концерт усіх бажаючих запросили аматори сцени. Вони представили різножанрову музично-патріотичну програму.

Стрім з ранкової події дивіться за цим посиланням https://www.facebook.com/groups/373266820463740/posts/991265141997235/