Пам’ятати заради неповторення

22 червня 1941 року – одна з найбільш трагічних дат в історії України. Саме у цей день розпочалася німецько-радянська війна – частина Другої світової війни, в якій український народ зазнав найбільших втрат. З перших днів війни територія сучасної України стала ареною кривавих битв на східному фронті.

Сьогодні, у річницю початку тих кривавих подій громадськість Ананьївщини зібралася біля меморіалу воїнам, які загинули в роки Другої світової війни.

Відкриваючи зібрання, ведуча Аліна Марку запросила усіх до спільного виконання Державного Гімну.

Після цього присутні віддали данину шани героям, які в різні роки боронили Україну від окупантів. В скорботній тиші пролунали прізвища воїнів, які загинули від початку російсько-української війни.

Хвилиною мовчання вшанували наших Героїв.

До слова було запрошено виконувачку обовзків Ананьївського міського голови Оксану Глущенко.

Звертаючись до присутніх, вона, зокрема,сказала: “22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить …, і шквал крові, болю і смерті. Кілька довгих років, одних із найдовших років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Не судилось пережити цю мить, адже це тільки мить у тисячолітній історії всього нашого людства. Невже ми забули про це?

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говоримо своїм дітям. Ми стали передавати це з покоління в покоління. Ми закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях. Вона є в наших національних календарях.

Ми пам’ятаємо. Ми сумуємо. Але чи є надія позбавитися від нового ворога, який віроломно і жорстоко чинить зараз по вілношенню до українців?

Так, надія є. Адже понад усе ми, українці, любимо життя, а не смерть, ненависть і агресію. Тому ми виграли тоді. Тому перемагаємо зараз. І не дай нам Бог забути про це!

Перемогли тоді, переможемо зараз! Вічна шана полеглим героям минулого і сьогодення! Слава живим!

Слава Україні!”

До підніжжя пам”ятника було покладено квіти, які є лише маленьким відображенням нашої вдячності загиблим. Зараз у часи великого протистояння, ми по-справжньому розуміємо усю глибину їх самопожертви та подвигу. Та з новою силою звучать слова: “Не забудемо! Не пробачимо ворогам!”

Прямий етер зібрання https://www.facebook.com/…/37326…/posts/958884978568585/