Подаруйте дитині родину!

Як же інколи складно буває звикнутися з думкою, що в будинку ніколи не буде дитячого сміху, а маленькі ніжки не пробіжать по коридору назустріч батькам. А може, і не варто звикати до подібних думок. Людям, які опинилися в подібній ситуації, варто дізнатися про таке поняття, як усиновлення.

Ця форма влаштування здатна подарувати кожній людині можливість бути щасливими, потрібними, коханими, а також дарувати ці почуття у відповідь.

Для деяких родин, стати усиновлювачами-прекрасний шанс пізнати всі принади материнства і батьківства. І нехай нікого не лякає порядок усиновлення малюків. Усі чутки про складнощі сильно перебільшені. Щорічно сотні малюків потрапляють в нові сім’ї, хіба це не доводить що все можливо? Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, можуть звернутися з письмовою заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем проживання. Заява пишеться в присутності працівника служби у справах дітей та засвідчується ним. У разі коли одне з подружжя не може особисто з’явитися до служби у справах дітей для написання заяви, його заяву, засвідчену нотаріально, може подати дружина (чоловік).

До заяви додаються такі документи:

  1. Копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  2. Довідка про заробітну плату за останні шість місяців або копія декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчена органами державної податкової служби;
  3. Копія свідоцтва про шлюб, укладений в органах реєстрації актів цивільного стану, якщо заявники перебувають у шлюбі;
  4. Висновок про стан здоров’я кожного заявника, складений за формою згідно з додатком 3 (бланк видає працівник служби);
  5. Засвідчена нотаріально письмова згода другого з подружжя на усиновлення дитини (у разі усиновлення дитини одним з подружжя), якщо інше не передбачено законодавством;
  6. Довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана територіальним центром з надання сервісних послуг МВС;
  7. Копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.

Строк дії документів становить один рік з дня їх видачі, якщо інше не передбачено законодавством.

Громадяни, які бажають усиновити дитину, обов’язково потрібно пройти курс підготовки з виховання дітей.

Діти для своїх батьків, це цілий світ, все життя, його сенс. Кожному, хто стоїть на порозі прийняття рішення про те, щоб взяти у свою сім’ю малюка, слід раз і назавжди усвідомити: немає в нашому світі «чужих» дітей, всі дітки можуть стати рідними та коханими, варто лише оточити їх турботою та увагою.

Шановні мешканці громади! На обліку в службі у справах дітей Ананьївської міської ради перебувають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які потребують влаштування до родини. Якщо ви дійсно небайдужі до долі цих дітей та прагнете подарувати дитині родину, звертайтеся за адресою: м. Ананьїв, вул. Незалежності, 51, 4-й поверх, Служба у справах дітей.