Ще одна болюча втрата Ананьївської громади болісно торкнулася усіх

Спокій і тиша жеребківських просторів 26 березня були сполохані гудками потягів, які таким чином прощалися із загиблим бійцем, колишнім працівником залізниці Василем Гончаруком.

Його довга дорога додому пролягла через Ананьїв. Тут похоронний кортеж проїхав коридором шани, який вибудували вдячні ананьївці на центральній вулиці.

Велелюдна акція зібрала усіх, кому болить кожна втрата, хто таким чином хоче віддати останню шану кожному воїну, який склав свою голову за свободу України.

Дорогою до рідного дому траурному кортежеві траплялися зустрічні автівки, з яких виходили люди та, схиливши коліно, віддавали шану Героєві на щиту.

І від самого в’їзду до села було утворено ще один почесний коридор — жителі села Жеребкове вийшли, щоб зустріти Василя. Скорботна хода вирушила до рідного дому бійця. Плила над людьми труна з тілом загиблого захисника, друзі, сусіди, односельці не приховували сліз та скорботи.

Усього кілька годин провів наостанок Василь вдома. Незадовго до загибелі він будував плани на близьку відпустку, мріяв зустрітися з усією великою родиною, порадіти, поспілкуватися. Але інакше судилося і вже до мертвого батькового діла припадає син Сергій, пташкою тулиться донька Оксана, не може втішитися засмучена і зболена дружина Олена…

Гіркими стали ці години прощання для усіх, хто знав Василя за життя, хто цінував його працьовитість, совісність, чесність. Сьогодні на прощання прийшли колеги та керівники з колишньої роботи на залізниці, військовослужбовці, односельці.

Сільський священник, отець Павло, відправивши поховальний чин над тілом загиблого, звернувся зі словами втіхи та підтримки до рідних Василя. Священник закликав усіх присутніх не забувати про заповіді Божі, жити згідно з ними та молитися за здравіє наших захисників.

Сумною дорогою до цвинтаря шлях був встелений квітами, знову тишу розривав гудок потягів, які слідували через село. Останню шану воїну уклінно віддали сьогодні і бійці 3 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України.

Перед похованням до родини Гончаруків звернулася староста старостинського округу Ольга Поліщук. Вона висловила співчуття рідним та з болем зізналася, що нинішня втрата — наша спільна, болюча і непоправна. Слова підтримки від імені керівництва міської ради висловив і заступник міського голови Віталій Пянтковський. за традицією, він передав вдові загиблого, пані Олені жовто-блакитний стяг.

Вірш-посвяту загиблому прочитав його сусід Василь Романович Шевченко

Трикратним салютом військовослужбовці вшанували пам’ять Василя Гончарука. Востаннє в тиші пролунав гудок потяга. Вічна шана тобі, Воїне! Ти уславив себе у віках, боронячи нашу свободу!

Відео – за цим посиланням на телеграм-каналі https://t.me/c/1512351269/14388