Складні життєвіобставини переможемо разом!

Сім’ї можуть потрапляти у категорію складних життєвих обставин (СЖО) через певні обставини, які змінюють звичний ритм життя. Це може бути тимчасова втрата роботи або працездатності, розлучення батьків, насилля у сім’ї, ухилення батьків від виконання своїх обов’язків. Але, вже більше року до цього неповного переліку додаються обставини, які з’явилися через війну – вимушена евакуація, психологічна вразливість.

СЖО — це не вирок. Це лише ті обставини, які тривають певний час. І чим більше людина отримує допомоги, тим їй легше з цим впоратись.

Саме це доводить сім’я громадянки К., яка разом з трьома малолітніми дітьми, отримавши статус ВПО, знайшла підтримку своєї свекрухи та переїхала жити до неї у село. За попереднім місцем проживання родина перебувала на обліку СЖО в службі у справах дітей через психологічний злам матері дітей, батько яких перебуває у полоні.

Тож, 21 березня 2023 року спільною комісією у складі представників служби у справах дітей Ананьївської міської ради, КУ «Центр надання соціальних послуг Ананьївської міської ради» та старости Коханівського старостинського округу було відвідано зазначену родину з метою з’ясування її умов проживання та доцільності перебування дітей на обліку СЖО.

Результатами спілкування як з дорослими представниками родини так і з дітьми члени комісії залишились задоволеними. Також гарне враження залишилось і після огляду умов проживання родини, у зв’язку з чим члени комісії висловили господині обійстя свою повагу та шану за піклування та підтримку матері з малолітніми дітьми.

Нажаль, протилежна ситуація була виявлена комісією у громадянки Б., мешканки с. Новоселівка, яка виховуючи малолітнього сина, неналежним чином виконує батьківські обов’язки в частині створення відповідних умов проживання. З матір’ю була проведена профілактична бесіда та надано термін для виправлення ситуації.

Різні долі, різні життєві ситуації та обставини, але є одне, що поєднує людей на шляху подолання складних життєвих обставин – це велике бажання подолати ці обставини, яке підкріплюється реальними діями. Адже, як відомо, під лежачий камінь вода не тече!

Інформація надана службою у справах захисту дітей Ананьївської міської ради